Dienstag, 1. November 2011

PLACINTA CU CEAPA

Placinta cu ceapa-din seria "Retete vechi"

Ingrediente:
-700 gr faina
-500 ml lapte
-1 plic drojdie
-11 linguri ulei
-putina sare
Pentru umplutura avem nevoie de 15 cepe nu prea mari(depinde cat de mult va place ceapa),sare,piper,ulei.
Se amesteca bine drojdia cu putin lapte si cu sarea pana se dizolva(drojdia).Cand e bine dizolvata se amesteca cu restul de lapte,uleiul si putin cate putin din faina. Aluatul obtinut se lasa aproximativ 40-45 minute la dospit.
Intre timp se curata ceapa , se taie felii si se pune la calit in putin ulei.Se sareaza si se pipereaza dupa gust.E gata cand e putin aurie.Dupa ce a "crescut " destul,se imparte aluatul in doua si se fac doua foi.
In tava unsa bine cu ulei se pune prima foaie iar peste se pune ceapa. se pune a doua foaie si se unge deasupra cu galbenus de ou.Se baga in cuptorul incins dinainte la cca 175°C. Cand "prinde " o culoare aurie -maronie,se pot pune felii de mozzarella sau cascaval.Eu am pus mozzarella si mai ceva sare deasupra.

Se taie cand s-a racorit :)







Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen